Social Media, πόσο σημαντικά είναι;
Εμφανίσεις: 1444

Δημιουργήστε μια στρατηγική περιεχομένου στα social media, και εκμεταλευτείτε τις άπειρες δυνατότητες που σας δίνουν. (social media marketing)

Υπάρχουν τρεις κύριες συνιστώσες για μία επιτυχημένη στρατηγική περιεχομένου στα κοινωνικά μέσα: το είδος του περιεχομένου, ο χρόνος δημοσίευσης και η συχνότητα δημοσίευσης.

Το είδος του περιεχομένου που πρέπει να χρησιμοποιείτε σε κάθε κοινωνικό δίκτυο στηρίζεται στη μορφή και στο πλαίσιο που έχετε θέσει για την εταιρική σας ταυτότητα στο ίντερνετ. Μορφή είναι ο τρόπος που παρουσιάζετε την πληροφορία – κείμενο μόνο, εικόνες, σύνδεσμοι, video κλπ. Το πλαίσιο ταιριάζει με την εικόνα της επιχείρησής σας και τις τάσεις της επιλεγμένης πλατφόρμας. Ανάλογα, το περιεχόμενό σας μπορεί να είναι αστείο, σοβαρό, ιδιαίτερα λεπτομερές και εκπαιδευτικό ή κάτι άλλο.

Σκοπός της Socialize Me είναι να μελετήσει τις συγκεκριμένες ώρες και μέρες, που θα πρέπει να δημοσιεύσετε στα social media. Ωστόσο, καλό είναι η μελέτη να χρησιμοποιηθεί ως κατευθυντήρια γραμμή και όχι ως κανόνας. Να θυμάστε ότι το κάθε κοινό είναι μοναδικό, έτσι θα πρέπει να καταλήξουμε στον κατάλληλο χρόνο και ημέρα, μετά από δοκιμές που θα κάνουμε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η ίδια επιχείρηση σε διαφορετική τοποθεσία, έχει και διαφορετικό κοινό, συνεπώς την στρατηγική μας την καθορίζει πάντα το κοινό μας και όχι εμείς.

Μην ξεχνάτε ότι η συχνότητα δημοσιεύσεων είναι εξίσου σημαντική με το περιεχόμενο που μοιράζεστε. Δεν θα θέλατε να ενοχλεί τους fans ή τους followers σας, για αυτό πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί να μην γινόμαστε "ενοχλητικοί" και να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία  στο τι δημοσιεύουμε και πως το εκφράζουμε. Το να ανακαλύψουμε την τέλεια συχνότητα είναι ζωτικής σημασίας, καθώς μπορεί να επιδράσει θετικά ή αρνητικά στην παρουσία σας στα social media.

Η παρουσία μας στα social media είναι πολύ σημαντική, και για αυτό εξίσου σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε μια social media στρατηγική για την παρουσία μας σε αυτά, να επιλέξουμε τα κατάλληλα social media για την επιχείρηση μας, την ημέρα και ώρα δημοσιεύσεων, και να δημιουργήσουμε το σωστό περιεχόμενο. (κείμενο, εικόνα ή βίντεο).

Ενδιαφέρον; Διαβάστε το blog μας  Επικοινωνείστε μαζί μας Κεντρική Σελίδα

 

Leave your comments

Comments

  • No comments found